Snelmenu

ROOS Dagen

ROOS organiseert jaarlijks de ROOS Dagen, het tweedaagse congres voor medewerkers van de dertien regionale omroepen in Nederland.

De ROOS Dagen bestaan sinds 2003. Toen organiseerde Stichting ROOS voor het eerst een tweedaags congres voor de medewerkers van regionale radio-omroepen; Regionale Radiodagen 2003. In 2004 was het de beurt aan de televisiemakers met de regionale Televisiedagen 2004. Vanaf 2005 is er aandacht voor alle vormen van productie, journalistieke, radio, tv, online en mobiele kanalen.

Het doel van dit congres is tweeledig. Enerzijds is het doel kennisoverdracht door lezingen en workshops, gegeven door deskundigen op het gebied van de (regionale) omroep uit binnen- en buitenland. Anderzijds is het doel om een ontmoetingsplaats creëren waar medewerkers van regionale omroepen informatie en ervaringen uit kunnen wisselen. Want elke regionale omroep streeft het zelfde na: een uitstekend programma-aanbod, met nieuws, informatie en cultuur dat dicht bij de regiobewoners staat.